Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Stosowanie preparatów mikrobiologicznych w uprawie warzyw i owoców przynosi wiele korzyści zarówno dla roślin, gleby a także dla człowieka. Nasz preparaty zawierają pożyteczne mikroorganizmy, które wspomagają zdrowy i szybki wzrost rośliny, zapewniając im lepszy dostęp do składników pokarmowych oraz chroniąc przed patogenami. To wszystko przekłada się na lepszy jakościowo plon oraz większą jego ilość.
Stosując preparaty mikrobiologiczne możemy ograniczyć stosowanie chemicznych środków ochrony roślin. Mniejsza ilość chemii (lub jej nawet brak) przełoży się nie tylko na środowisko, ale przede wszystkim na nasze zdrowie.
Preparaty mikrobiologiczne BIOaid mogą również zwiększać odporność roślin na stresy abiotyczne, takie jak susza czy niskie temperatury. Dzięki temu rośliny są lepiej przygotowane na niekorzystne warunki pogodowe, co może znacząco wpłynąć na jakość i ilość plonów.
Jakie są korzyści ze stosowania preparatów mikrobiologicznych w uprawie warzyw i owoców?
- lepsza jakość owoców i warzyw
- większy plon
- wzbogacenie gleby w pożyteczne mikroorganizmy
- zwiększenie dostępności składników pokarmowych dla roślin
- zmniejszanie skutków stresów abiotycznych takich jak susza, zanieczyszczenia czy niskie temperatury
- ochrona roślin przed chorobami